FAQ

Hoeveel afspraken heb ik nodig?

Gemiddeld wordt een doel bereikt in ongeveer 5 sessies. Of dit voor jou ook zo is, is afhankelijk van de problematiek, het doel, en hoe groot de motivatie is om ook thuis met oefeningen aan de slag te gaan.

Wordt de behandeling vergoed? 

Nee, op dit moment niet. De reden hiervoor is dat de behandelingen voor alternatieve therapie vergoed worden vanuit een aanvullende verzekering. Om vergoed te kunnen worden moet ik meer kosten maken en dus ook de kosten van mijn consult omhoog doen. Dit betekend dat iedereen met een aanvullende verzekering slechts een deel hoeft te betalen. Maar dit betekend ook dat iedereen zonder aanvullende verzekering juist nog veel meer moet betalen. Om mijn diensten voor iedereen betaalbaar te houden kies ik er dus op dit moment voor om me niet te laten vergoeden door de zorgverzekeraar. Hierdoor blijven de kosten van een consult lager en dus voor iedereen betaalbaar. Uiteraard kan dit in de toekomst wel veranderen.

Is het zweverig?

Nee, en ja. Het ligt er een beetje aan wat zweverig precies is voor jou. Ik draag geen gewaad en praat niet met engelen, als je dat bedoelt. Ik ben een analytisch type dat graag met beide benen op de grond staat. Maar dat wil niet zeggen dat ik je niet zal vragen af en toe iets te doen dat je niet gewend bent, wat wellicht anders is. Soms is dat nodig om je uit je eigen patroon te krijgen. Maar uiteraard geef jij aan waar je je prettig bij voelt. Je zou het zweverigheids-gehalte kunnen vergelijken met yoga, mindfullnes of een bezoekje aan een kerk. Dan heb je een beetje een idee.