Therapie

Als psychosociaal therapeut heb ik een vierjarige CRKBO en KTNO erkende HBO opleiding afgerond en werk ik vanuit de Wielwerkmethode. Dit geeft mij een zeer brede basis en een heldere structuur om doelgericht te werken. De wielwerkmethode gaat uit van een natuurlijke cyclus en de stroom in alles wat leeft. Denk aan de cyclus van een jaar dat de vier seizoenen in zich mee draagt. Ook wij volgen vaak een stroom zonder dat we ons daar bewust van zijn. Door deze stroom bewuster te gaat beleven ontstaat er ruimte om keuzes te maken. Er wordt gewerkt vanuit een holistisch perspectief. De term holistisch staat voor heel. Ik zie de mens als een geheel dat bestaat uit verschillende elementen zoals gedachten, energie, emoties en het lichaam. Deze elementen zijn in het geheel met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar voortdurend. Naast mijn opleiding als basis maak ik deel uit van een intervisiegroep, krijg ik visitaties en volg ik jaarlijks diverse scholingen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en om de kwaliteit van mijn behandelingen te blijven verbeteren. 

Uitgangspunten in mijn behandeling zijn:

 1. Elk traject start met het bepalen van een specifiek en haalbaar doel.
 2. Ieder mens is anders en dus ook uniek in de behandeling van zijn of haar problemen.
 3. Wanneer het doel bij mij niet (volledig) haalbaar is, verwijs ik door of werk ik samen met een collega’s in de reguliere of alternatieve gezondheidszorg.

1. Een specifiek en haalbaar doel

Tijdens het intakegesprek zullen we een doel vaststellen. Er is namelijk een reden waarom je bij me bent. Vaak kom je met een reden maar zit het echte doel dieper, meer verweven in verschillende aspecten. Het zoeken naar dit doel levert vaak al mooie inzichten op. Door het doel vast te stellen is het voor ons beide helder waar we aan gaan werken. Tijdens het proces zullen we regelmatig weer stil staan bij dit doel. Hierdoor kun je zelf heel goed zien welke stappen je al hebt gezet en heb ik inzichtelijk wat de beste methode van behandeling op dat moment. Ik vind het heel belangrijk dat, wanneer het doel is bereikt, jij weer zelf verder kunt. Natuurlijk krijg je van mij hier de nodige begeleiding en handvaten in zodat jij zelf dit vertrouwen aan het eind van het behandelproces ook hebt. 

2. De behandeling

Iedereen is een beetje anders, en heeft dus ook een unieke benadering nodig. Daarom werk ik niet met vaste methoden maar zoek ik wat jij op dit moment nodig hebt. Dit kan heel anders zijn dan vorige week of volgende week. Ik heb een flinke basis aan kennis en ervaringen van mijn diverse opleidingen en werkzaamheden. Deze heb ik  geïntegreerd in een persoonlijke manier van werken. Altijd is mijn keuze voor de techniek vanuit het holistische oogpunt en gericht op het doel wat we samen hebben gesteld. 

Een kleine greep uit de technieken waar in gebruik van maak tijdens de behandelingen:

 

 • Hypnotherapie
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Lichaamsgericht werk
 • Innerlijk kind werk
 • Systemisch werk
 • Energetisch werk
 • Muziek waaronder de drum

 

Wil je liever samen wandelen in de natuur? Geef het vooral aan! 

3. Samenwerken en doorverwijzen

Ik weet en kan lang niet alles. Iedereen heeft zijn talenten en expertise. Daarom verzamel ik graag een breed scala aan professionals om me heen waar ik mee samen werk. Mocht het zo zijn dat ik merk dat je iets nodig hebt wat ik niet of niet voldoende kan bieden, zal ik dit altijd met je bespreken. We zoeken dan samen naar een passende oplossing zoals je doorverwijzen naar of samenwerken met een collega binnen de reguliere of complementaire gezondheidszorg. 

Kosten

Na afloop van een consult ontvang je per email een factuur met een betalingstermijn van 14 dagen. Deze factuur kun zelf in kunnen dienen bij de zorgverzekering wanneer je een aanvullende verzekering hebt. 

Type consult Prijs (vrijgesteld van BTW)
Kort telefonisch overleg Gratis
Intakegesprek (60-120 min) € 125
Consult in de praktijk (60 min) € 100
Consult tijdens wandeling (60 min) € 100
Extra lang consult op aanvraag (60-120 min) € 150

Annuleren

Zoals aangegeven in de algemene voorwaarden kan de afspraak tot 48 uur voor aanvang kosteloos worden geannuleerd. Bij annulering 24 uur voor aanvang van een consult zal er 50% van de kosten in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen 24 uur voor aanvang van een consult zal het volledig bedrag in rekening worden gebracht.

Vergoeding door de zorgverzekering

Ik ben aangesloten bij beroepsorganisatie CAT vergoedbaar en beroepsorganisatie Complementaire Kwaliteitstherapeuten. Alleen individuele en curatieve therapie worden erkent door de beroepsorganisatie en gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Voor een actueel overzicht van zorgverzekeraars die mijn behandelingen vergoeden verwijs ik graag door naar de beroepsorganisatie.  Bij twijfel over de vergoeding is het altijd verstandig even contact op te nemen met je eigen zorgverzekeraar.

Ik werk onder de volgende prestatiecodes:

 • 24513 Lichaamsgerichte psychotherapeut
 • 24005 Natuurgeneeskundig therapeut
 • 24504 overige psychosociale therapie