Dit ben ik.

Mijn naam is Sjanneke Asmawidjaja, mama van Suzy, vrouw van Patrick en baasje van Billy & Lola. Ik hou van yoga, mijn tuintje en een kopje thee. Daarnaast ben ik leesconsulent en holistisch therapeut in Dordrecht,

Waarom therapeut

Jaren heb ik gewerkt op middelbare scholen in verschillende functies. Ik deed leerlingbegeleiding, gaf les en ontwikkelde lesmateriaal voor een experimentele vorm van onderwijs. Uit ervaring weet ik dat leren pas goed gaat wanneer een kind lekker in zijn vel zit. Binnen het onderwijs was er echter geen ruimte om in te gaan op de zorgvragen. Hierdoor is bij mij het verlangen ontstaan om me te ontwikkelen tot therapeut en een praktijk op te richten..

Naast mijn interesse voor pubers vind ik de menselijke psyche een interessant studieobject. Waarom doen we wat we doen? In mijn eigen puberteit begreep ik de ongeschreven regels van de sociale wereld niet goed. Dit zorgde ervoor dat ik aan zelfbeschadiging deed en uiteindelijk in een depressie raakte. Inmiddels heeft mijn interesse in de psychologie ervoor gezorgd dat ik de wereld om me heen, maar vooral ook mezelf beter ben gaan begrijpen. Tijdens mijn opleiding ben ik mij verdiept in zelfdestructief gedrag zoals automutilatie ofwel zelfbeschadiging. 

Inmiddels werk ik naast mijn praktijk als leesconsulent bij de bibliotheek. Hierin laat ik pubers kennis maken met de magie van verhalen. Ik geloof dat deze een helende werking hebben op de ziel.

In mijn praktijk werk ik met diverse problematieken. Angstgerelateerde klachten en stressgerelateerde klachten komen hierbij regelmatig aan bod. Alle kennis en ervaringen van mijn diverse opleidingen en werkzaamheden heb ik geïntegreerd in een persoonlijke manier van werken. Voor een compleet overzicht van mijn opleidingen en werkervaring verwijs ik graag naar mijn LinkedIn profiel 

Verschenen in de Reelander 2021 nr. 2