Vrouwencirkel

Deze cirkel is een samenkomst van vrouwen tijdens de volle maan. Het is een plaats om te landen. Een plaats waar ik je uit zal nodigen steeds dieper te zakken in jezelf. Door stil te staan bij de verschillende manen krijg je meer inzicht in de cyclus van de natuur en nodig ik je uit mee te gaan bewegen met je eigen natuur. Ben je bereid de spiegels te zien in de verhalen van je zusters? Daarnaast biedt het ook een liefdevolle bedding om jezelf volledig in zachtheid te laten zien. Om elkaar te dragen en gedragen te worden. Een liefdevol thuiskomen als een warm bad. Een krachtige herinnering aan je ontembare ziel. Het helpt meer in contact te komen met jezelf op een diepere laag en daar de verbinding te ervaren met je zusters, in geborgenheid.

Wanneer je binnen komt in de cirkel wordt je gesmudged. Er wordt gebruik gemaakt van zang, rituelen, meditatie en creativiteit op een manier die past bij de energie van de maan op dat moment. Daarnaast is een belangrijk onderdeel van de avond de deelronde waarin iedere vrouw ruimte krijgt om te delen wat er in haar leeft.

 

Om deel te kunnen nemen aan de cirkel heb je geen kennis nodig van de maan of ervaring met rituelen. Wat wel belangrijk is, dat je jezelf kunt dragen en verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen proces. Daarom behoort een kort intakegesprek tot de aanmeldingsprocedure. Aanmelden kan via een berichtje naar sjanneke@grootmoederwilg.nl  of 06-22053782.

Wil je op de hoogte blijven van de energie van elke nieuwe maan en/of ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de cirkels? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief

De volle manen

Mijn informatie over de maan komt voor een groot deel uit wat ik in de jaren heb geleerd en wat ik in de natuur om mij heen zie en voel. De boeken van Ko Langkester hebben, zelfs na zijn overlijden, mij veel geleerd over de maan en daar ben ik ontzettend dankbaar voor. 

Maan van de langste nacht - 27 december 2023

Reiniging - Wat geen functie meer heeft moet je laten vallen. 

Een nieuw begin. Na de winterzonnewende keert het licht weer langzaam terug. De duisternis is overwonnen en de tijd is nu om jezelf klaar te maken voor de groeikracht die langzaam gaat toenemen. Het is de tijd om zaken achter je te laten en alvast schoon schip te maken voor de nieuwe zaken die straks ruimte nodig hebben om te kunnen ontwaken. Dit is het moment om de zaken op een rijtje te zetten. De essentie moet nu duidelijk worden. Deze tijd neemt je mee naar een dieper vertrouwen in jezelf. Ook al zie je nu nog niet wat je in al je glorie zult zijn, diep in jou beweegt het leven. Stel je eens voor dat het allemaal goed komt, wie ben je dan?

IJsmaan - 25 januari 2024

Diepgang - Het is belangrijker een bepaalde zaak uit te diepen dan vele dingen oppervlakkig. 

De ijsmaan nodigt ons uit om een moment van bezinning te nemen. De natuur om ons heen lijkt stil te staan. Alles is in rust. De bomen buigen met hun kale takken in de wind, maar het lijkt ze niet zo veel te kunnen schelen. Veel planten laten zich deze periode niet zien en blijven lekker diep in de aarde. De kou zorgt ervoor dat wij ook binnen blijven en hoewel het grootste donker is geweest blijven de nachten nog lang. Het thema wat bij deze maan hoort is diepgang. Durf jij dieper te duiken in wat er echt toe doet? 

Durf je het verschil te ervaren tussen wat jij wilt en wat het leven wil? Durf je op avontuur te gaan? Want in deze periode voelen we diep van binnen dat het voorjaar er wel aan zit te komen. Binnenkort is het Imbolc, het keltisch voorjaarsfeest. We zijn nog in het donker maar toch zwellen zaden zich al op met vocht en worden onzichtbare voorbereidingen betroffen. Het is alsof we zwanger zijn maar je het nog niet kunt zien maar je weet het, je voelt het diep van binnen. Zwanger van onze wensen en verlangens die zich aan het vormen zijn. Zwanger zijn betekend ook overgave aan dat wat er wil komen, dat wat er wil groeien. Durf jij je over te geven aan je echte ware passie. Durf jij te dieper te dromen? Durf jij als piepklein zaadje te dromen over de prachtige boom die je later worden zal?

Sneeuwmaan - 24 februari 2024

Kiemkracht - Houd je alleen bezig met zaken die kiemkracht hebben.

De lentewind waait de oude herfstbladeren weg om ruimte te maken voor de ontluikende natuur. Alles wat nog verborgen was mag nu op zijn eigen tempo het kopje boven de grond uit steken. Wat zou we kunnen ontstaan als je jezelf alle ruimte geeft? De temperatuur is soms zacht en lokt ons naar buiten waar de eerste bloesems al te zien zijn. Je voelt de mogelijkheden in de lucht en laat je fantasie de vrije loop. Maar niet elk zaadje dat op de aarde valt ontkiemd. Vaak hebben we honderden ideeën maar zijn ze lang niet allemaal levensvatbaar. De sneeuwmaan is het moment om te schiften. Welke plannen wil je uitvoeren en wat kan beter worden uitgesteld of afgewezen. Belangrijk is om deze beslissing te maken vanuit je diepste zelf. Waarom wil je dit? Wat zijn de lagen die hier onder zitten? Verspil je energie niet met bezigheden die nergens toe leiden of niet uitvoerbaar zijn. Als je verbonden bent met je essentie kun je voelen wanneer je 'ja' en 'nee' moet zeggen tegen jezelf of een ander. 

Maan van de dood - 25 maart 2024

Bescherming - Iets wat voorspoedig lijkt te gaan, kan nog mislukken

Het voorjaar is daar maar toch kan het soms zomaar ineens weer voelen als winter. Gewassen zijn in deze periode bijzonder kwetsbaar. Ze zijn jong, nog niet goed weerbaar tegen een sneeuw of hagelbui. Het leek zo voorspoedig te gaan maar alles kan nu nog kapot. Daarom is het belangrijk om tijd te geven en je dromen met liefde en zachtheid te omhullen zodat ze beschermd en begeleid worden in deze periode. Hoe langer je jezelf durft te koesteren, deste groter en sterker je basis wordt. Omarm jezelf en glimlach om je innerlijke ongeduld. 

Maan van het ontwaken - 24 april 2024

Wedergeboorte - Om opnieuw geboren te worden is het nodig eerst te sterven.

Elke verandering of vernieuwing heeft zijn prijs. Deze maan gaat over de cyclus van leven, dood en wedergeboorte, waarin vruchtbaarheid een onmisbare schakel is. War sterft keert terug naar de schoot van moeder aarde, waaruit het weer herboren zal worden. 

Grasmaan - 23 mei 2024

Groei - Geniet van de ruimte om te groeien.

De laatste volle maan voor midzomer, een periode van groei en belofte. Er is gezaaid, de planten groeien volop maar er is nog weinig te oogsten. De natuur groeit uitbundig. De grassen bloeien in deze periode volop en dit gras zal het vee de winter door helpen. Overal om ons heen zien we kleurige bloemen en ruiken we de geur van zoete nectar. Het is een periode van vreugde en genieten en nodigt je uit al je zorgen van verleden en toekomst even los te laten, om je te verliezen in het moment. Dans met de vlinders door de lucht en voel je zo vrij als een kind dat speelt met de zonnestralen. 

Plantmaan - 22 juni 2024

Bestemming - De dingen zijn zoals ze zijn. Veranderingen zullen eerder geleidelijk gaan dan abrupt.

De plantjes die waren gezaagd worden nu uitgeplant op de juiste plek. Zij vinden hun definitieve bestemming. Wanneer jij je bestemming hebt gevonden kun je daar in alle rust tot volle wasdom komen en verder rijpen. Het hoeft niet meer ingrijpend veranderd, verplant te worden. In welke situaties heb jij je draai gevonden? Waar kun jij in lome traagheid vervallen? Wees de koning van je eigen koninkrijk, draag uit wie je bent, straal, maar maak ook tijd om uit te rusten en bij jezelf te zijn.  

Maan van de roos - 21 juli 2024

Offer - Het kan nodig zijn iets op te offeren om iets anders te kunnen behouden.

De terugkeer naar de rust van de winter, een rust die nodig is om uiteindelijk weer een nieuwe cyclus van zaaien en oogsten mogelijk te maken. Daarbij is het soms nodig om dingen op te offeren waar we waarde aan hechten. Zonder offer is er geen voortbestaan mogelijk. Probeer niet vast te houden aan wat eigenlijk al voorbij is. Focus op je weg. Pluk de vruchten van je oogst en ervaar de opbrengst van je werk. Waar ben je tevreden over en wat wil je anders doen. Focus op wat echt belangrijk voor je is. 

Maan van het weerlicht - 19 augustus 2024

Wijsheid - De oplossing is verassend eenvoudig als je eenmaal door hebt hoe het in elkaar zit.

Ook deze maan gaat over oogsten, maar geen gras, graan of appels. De oogst is vanuit een bron van wijsheid. Je ziet in waar het in essentie allemaal om draait, de samenhang van zaken, het grote geheel. De wijsheid en het vermogen de samenhang tussen losse elementen te ervaren. Voor een probleem waar je lang mee geworsteld hebt is de oplossing eenvoudig, als je eenmaal doorhebt hoe het in elkaar zit. Ervaar hoe je jouw essentie kunt voeden. Het is de tijd om te ervaren hoe al het leven met elkaar is verweven en wat jij kunt doen om ook de ander te helpen zichzelf te vinden en te ontplooien. 

Oogstmaan - 18 september 2024

Onsterfelijkheid - De grote lijn is belangrijk.

De oogst van nu is het zaad voor de volgende oogst. De grote lijn is belangrijk en kleinigheden kunnen geen invloed uitoefenen op de loop der gebeurtenissen. Als je nu naar buiten gaat zie je dat de natuur zich klaar gaat maken voor de winter. Alles wordt stiller, de bomen zullen hun bladeren loslaten. Alles keert terug naar zijn essentie. Het is tijd om je eigen persoonlijke weg te gaan en anderen te vertellen over de wijsheden die jij vond. Geloof in jezelf, vertrouw op je talenten en laat jezelf zien. Doe waar jij plezier in hebt, leef je leven als voorbeeld voor anderen en wordt zo een bron van inspiratie voor velen. 

Jachtmaan - 17 oktober 2024

Transformatie - Een wezenlijke verandering kan noodzakelijk zijn. 

Dit is het moment om dankbaar te zijn voor de overvloed en te kiezen wat we meenemen het donker in. Graan transformeren we in brood e, druiven in wijn. Het is het moment om op te ruimen en schoon te maken. Helderheid in je hoofd en overzicht in je leven. Wat neem ik mee en wat laat ik achter. Een wezenlijke verandering kan noodzakelijk zijn en dit kan de zaak ten goede of ten kwade doen keren. Het is de tijd om keuzes te maken. Vandaag kies je opnieuw waar je naartoe wilt, binnenkort is het Samhain, het Keltisch nieuwjaarsfeest. Deze markeert de overgang tussen verleden en toekomst. Ook is in deze tijd het gemakkelijker om contact te maken met de andere wereld omdat de sluiers dun zijn. 

Bloedmaan - 15 november 2024

Overleven - Iets wat vanzelfsprekend heeft geleken dreigt nu te verdwijnen.

Deze maan neemt je mee naar de onderbewuste basis in je leven. Hier gelden andere krachten en deze zijn sterker dan jij denkt. Ben je werkelijk wie je denkt te zijn? Als je naar buiten gaat zie je dat moeder natuur zich opent voor haar innerlijke essentie. Als alle bladeren vallen zijn de bomen naakt. Toch staan ze daar, sterk en onbeschaamd vol kracht. Vertrouwend dat er ooit weer nieuwe bladeren zullen komen. De kracht van kwetsbaarheid. Durf jij alles te laten vallen en te kijken wat daar dan onder zit? Iets zal vrij snel aftakelen of ten einde lopen, tenzij er maatregelen worden genomen. 

Boommaan - 15 december 2024

Loslaten - Het kan nodig zijn iets los te laten om ruimte te maken voor iets anders.

Deze maan zien we slechts zeven keer in elke negentien jaar, en wordt daarom ook wel de blauwe maan genoemd. Deze maan werkt als stroomversneller en nodigt je uit om los te komen van jezelf, je individualiteit, je ego. Daardoor wordt je deel van het grote geheel. Enerzijds vinden we in de natuur het afsterven en de winter, anderzijds de voorbereiding van de lente. Alles is in balans en verbonden. Deze maan neemt je mee naar het meest kostbare bezit, tijd. Ze leert je dat ieder moment belangrijk is. Ze vraagt je om tijd vrij te maken voor alles wat jouw leven mooier maakt. Ze vertelt je te genieten en los te laten in vertrouwen. Het is precies goed.

Meer weten over astrologie en de maan? Bezoek dan Astrology Rocks, deze maancirkel staat er ook gezellig bij :-)