Volg je droom, leef je passie!

Gepubliceerd op 20 maart 2019 om 11:56

“En toen, op die dinsdagmiddag om 5 over 3, aan de waterkant bij de biesbosch, wist ik dat mijn leven voor altijd zou veranderen…”

 

Zoiets zou je kunnen lezen in een tijdschrift over iemand die zijn leven om heeft gegooid. Zo iemand die van zijn passie zijn beroep heeft gemaakt en dan terugblikt. Iemand die bijvoorbeeld professioneel knuffelaar of stoepkrijter is, om maar wat te noemen. Zo iemand waar wij tegen op kijken en denken ‘jeetje, wat knap! Ik wou dat ik dat ook kon.’. Ik in ieder geval ik wel. Ik zou ook wel elke dag met passie willen leven en genieten van elk moment. En het schijnt mogelijk te zijn.

Luister naar je intuïtie

Dus ik ging op onderzoek uit en vond het woord intuïtie. Om te weten wat je echt wilt en wat bij je past, zou je alleen maar je intuïtie hoeven volgen. Leuk. Maar HOE doe je dat dan? Dus ik stelde me open voor dat hele intuïtie-ding en ik wachtte… en wachtte… en wachtte… Maar er kwam niets. Ik dacht altijd dat intuïtie zoiets was dat je op een bepaald moment een ingeving krijgt. Als een helderziende, of in een magische droom, maar in ieder geval met een donder en een bliksem en glitters. Net als ik dacht dat je je daadwerkelijk anders zou voelen als je 18 werd. Viel dat even tegen.

Oefening baart kunst

Inmiddels leer ik dat intuïtie veel subtieler is.  Voor mij in ieder geval. Jammer, want ik had me zo verheugd op die donder en bliksem. Nu moet ik het doen met een heel vaag gevoel. Geloven in het eerste wat in me opkomt, nog voordat ik erover na heb kunnen denken. Verder kom ik nog niet. Soms gaat het nadenken zo snel dat ik het eerste gevoel al kwijt ben. Maar oefening baart kunst zeggen ze. Het valt me wel op dat ik vaker weet wat ik niet wil, in tegenstelling tot wat ik wel wil. Grappig is dat. Maar weten wat je niet wilt is ook belangrijk toch?

Leven met passie

En dat draaipunt in mijn leven? Ik denk dat mijn leven meer voortvloeit, en geen scherpe bochten maakt. Een verandering gebeurt bij mij niet in een seconde, maar daar doe ik wat langer over. Misschien  is het dan niet zo spectaculair als die spannende levensverhalen, maar ik ben er trots op.

 

En jij? Leef jij je passie in de grote dingen of juist in de kleine dingen die je doet? Hoe volg jij je intuïtie?