Wielwerktherapie

Als coach maar ook als psychosociaal therapeut heb ik mijn opleiding gevolgd bij Wielwerk. Naast het feit dat deze opleiding op HBO niveau is en geaccrediteerd ervaar ik de methodiek als erg doeltreffend.

 

De wielwerkmethode gebruikt de natuur als leermeester. In de natuur is alles circulair, er is altijd een nieuw begin en alles stroomt zoals het zou moeten stromen. De winter word gevolgd door de lente, de zomer, de herfst en vervolgens weer een nieuwe winter en een nieuwe cyclus. Zo ook de dag, welke begint in de ochtend, de middag, de avond en de nacht als overgang naar een nieuwe ochtend. Ook in ons leven kunnen we deze verschillende fasen en hun kenmerken ervaren, in onze gezondheid, en eigenlijk in alles. Want hoe dan ook zijn ook wij, mensen, een onderdeel van de natuur.

Op het moment dat alles goed gaat, alles er mag zijn, dan voelen we ons goed. We zitten in de flow en het lijkt of alles vanzelf gaat, zonder veel moeite. We stromen dan als het ware met het leven mee, en voelen ons gelukkig. Echter soms gebeuren er dingen, of zijn er dingen in het verleden gebeurd, waardoor dit veranderd. Je stroom veranderd of je raakt zelfs even het contact met je stroom kwijt. Je krijgt last van je lijf, raakt vermoeid, futloos of gaat juist alleen maar dingen doen om niet stil te hoeven staan. Kortom je merkt op een of andere manier dat het even wat minder gaat. Dit is dan een goed moment om eens te onderzoeken waar je stagneert of versnelt . Dit kan je helpen je eigen stroom van levensenergie weer terug te vinden.

 

De Wielwerk methode is voor mij een goede methode om dit proces in kaart te brengen en blijkt keer op keer de kern van het probleem te raken. Vervolgens kan de behandeling specifiek op dit aspect worden gericht en is het proces uiterst effectief