Gastblog: De top 3 oliën voor een betere concentratie!

Gepubliceerd op 10 oktober 2019 om 21:19

Je werk, studie ofwel het gewone leven is weer begonnen maar jij staat nog in de vakantie modus. Je gedachten dwalen continue af naar dat heerlijk warme strand. Je staart veel te vaak naar buiten en er komt niks uit je handen. Hoe heerlijk het ook is die vakantie modus er moet ook gewerkt worden. Aromatherapie kan je hierbij helpen. Essentiële oliën verdampen namelijk heel gemakkelijk en worden via je neuszenuw heel snel opgenomen. Deze neuszenuw staat in directe verbinding met je hersenen. Op deze manier kan een essentiële olie direct effect uitoefenen op je geest. Pure aromatherapie is veel meer dan alleen een geur. Mijn top 3 help je niet alleen beter te concentreren maar maak je ook vrolijk en help je alles beter te onthouden!

  1. Op nummer 1 staat bij mij de rozemarijn. Zij werd in de oudheid al gebruikt. De geleerde droegen een krans van rozemarijn om scherp te blijven maar ook om alles beter te onthouden. Als je tijdens het studeren of je werk deze olie verdampt dan wordt de opgedane kennis gekoppeld aan deze geur. Als je tijdens een toets of presentatie deze geur weer verdampt dan komt deze kennis sneller naar voren.
  2. Citroen verdient een tweede plaats omdat we er ook zo vrolijk van worden. Niet voor niets heeft alle schoonmaak producten een variant met citroengeur. Citroen bevat heel veel monoterpenen. Dit betekent dat het super snel verdampt en heel snel in je neus zit. Daardoor zet ze je snel aan tot actie. Citroen werkt ook zeer ontsmettend en zuivert de lucht. 
  3. Pepermunt heeft een frisse en zuivere geur. Ze werkt zeer verkoelend op je hoofd. Naast dat ze er voor zorgt dat je helder kan denken lost ze ook nog eens slijm op. Dus naast concentratie krijg je nog eens meer lucht. Pepermunt geef je de spreekwoordelijk schop onder je kont en breng je in beweging.

Bovenstaande olie gebruik je in een aromalamp of op een zakdoek in je borstzakje. Ga op zoek naar jou favoriet of een mix ervan. Via deze link kom je bij een mooie recept en nog 3 andere top oliën die je kunnen ondersteunen tijdens je werk. Voor nu heel veel werk plezier met natuurlijk een beetje aromatherapie.

Liefs Chantel

Gastblog door Chantel van Beauty & Health for Body & Mind